Der er mange på pædagogiske assistenter i Danmark, og det er meget tragisk, da bl.a. vores ældre ikke kan få den hjælp, som de fortjener. De har slidt og slæbt hele deres lange liv og betalt skat, derfor er det kun rimeligt, at vi giver dem en god behandling. Dette er dog meget svært, når der er en underbemanding på dette område. Derfor håber jeg og resten af Danmark, at der er flere, som vil søge ind spå Sosu uddannelser. En pædagog assistent uddannelse  vil give dig mulighed for at hjælpe andre, og dette får du endda løn for. Det kræver blot at du har godt med energi og et godt smil på læben, for det smitter.

En pædagog assistent uddannelse vil give dig mulighed for at arbejde med følgende:

 • Daginstitutioner
 • Familiepleje
 • Arbejde med psykisk sårbare børn, unge og voksne
 • Offentlige og private institutioner
 • Understøttende undervisning i modtager- og asylklasser
 • Handicapmedhjælper

Med andre ord har du altså rig mulighed, for at komme ud og arbejde/hjælpe en masse forskellige mennesker. Du kan komme ud i Danmarks hjørner, hvis du ønsker at gøre en forskel. Du kommer blandt andet til at få erfaring inden for hvordan du:

 • Støtter og motiverer medborgere i deres udvikling og trivsel
 •  Tilrettelægger og gennemføre praktiske pædagogiske indsatser og aktiviteter
 • Kommunikerer og samarbejder med mange forskellige målgrupper ud fra deres forskellige behov og ønsker
 • Arbejder pædagogisk med digital kultur og velfærdsteknologi
 • Arbejder pædagogisk med sundhedsfremme og forebyggelse
 • Skaber netværk med pårørende, frivillige og lokale virksomheder

Lidt om pædagog assistent uddannelse

Når man skal tage en pædagog assistent uddannelse, som også kaldes sosu uddannelser, så er der en række ting, som du skal vide. Uddannelsen tager max 2 år, 1 måned og 2 uger, hvor du er på et hovedforløb. Det er altså ikke en uddannelse, som tager langt tid, hvilket betyder, at du hurtigt kan komme ud og gøre en forskel, men også tjene nogle penge. Disse penge vil give dig mulighed for at flytte hjemmefra, hvis du ikke allerede har gjort det.

For at søge ind på en pædagog assistent uddannelse, så skal du mindst have karakteren 02 i dansk og matematik. For at det hele ikke skal være for kedeligt, så veksler uddannelsen mellem skole og praktik. Der kommer i alt til at være 47 ugers gang på skolebænken, så du kommer altså til at lave meget praktisk, hvilket kommer til at give dig en god erfaring.

Mens du er en del af uddannelsen, så vil du modtage SU, som er statens uddannelsesstøtte. Yderligere kan du også komme til at få løn, hvis du får lavet en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver. Denne aftale har ikke noget at gøre med din pædagog assistent uddannelse direkte, hvilket betyder, at du selv skal sørge for at få aftalen i hus. Hvis du gerne vil opnå mere, så kan du tage en videreuddannelse, som f.eks. kan være som pædagog, socialrådgiver eller inden for socialpædagogikken via kvote 2. Skulle du have lyst til at starte på en pædagog assistent uddannelse, så prøv at kigge forbi deres hjemmeside, som er spækket med gode informationer.