Der er mange unge, som er begyndt at gå meget op i deres træning, og derfor går de også meget op i hvad de spiser. Derfor er der mange, som er begyndt at spise kreatin pulver. Og hvad er kreatin pulver så? Kreatin er et stof, som allerede findes i kroppen, fordi det er noget vores aminosyrer danner. Kroppen har brug for kreatin, da det bruges, når vi skal have styrket skeletmuskulaturen. Kreatinen binder sig med fosfat og danner kreatinfosfat, der er med til at give kroppen en masse energi. 95% af den nævnte energi findes i muskler, og de resterende 5% findes i hjernen og nyrerne. Denne form for energi bruges, når kroppen skal lave eksplosiv arbejde, som også kan beskrives som kortvarrig.

Hvorfor tage kreatin pulver?

Selvom kroppen selv er med til at producere kreatin, og det dækker det normale behov hos en ‘normal’ person. Træner man derimod meget, så laver man meget eksplosivt arbejde, hvilket betyder, at ens lagre tømmes meget hurtigt. Hvis man gerne vil holde en kreatin lagre på et godt niveau, så kan det være en fordel at tage kreatin pulver.

Når man starter på at tage kreatin pulver, så er der en regel, som man normalt ikke benytter sig af. Her starter man ikke med at tage små doser, man starter med at tage store doser i starten. Det gør man fordi man gerne vil have fyldt lagerne helt op. Det tager omtrent 5-7 dage, hvis man indtager 20 gram kreatin pulver. Disse 20 gram fordeles i fire portioner af 5 gram, som fordeles ud på dagens vågne timer. Når man har gjort dette i 5-7 dage, så er ens lagre fyldt op, og så skal man tage mindre kreatin pulver. Grunden til at man skal tage mindre , er meget simpel. Depoterne er fyldt op, så nu skal man ikke bruge lige så meget kreatin for at opretholde ens niveau.

Kreatin pulver hjælper som nævnt kroppen med at skaffe energi. Denne energi mængde som kreatin giver til kroppen, kan mange selv øge. Det kan man blandt andet gøre ved at træne, da kroppen så ved, at den skal have mere energi for at klare en træning. Denne sammenhæng er kendt af mange, og derfor er der også mange, som vælger at dyrke motion. Det giver nemlig meget mere energi i hverdagen.

Hvilken kreatin pulver er bedst?

Når man skal ud og finde noget kreatin pulver, som skal man være meget kritisk. Selvom mange bruger kreatin monohydrat, så er der nogle, som der mener, at der findes noget bedre. Det er dog ikke videnskabeligt bevist, og derfor kan man lige så godt vælge det, som har gode anmeldelser. Anmeldelser af kreatin pulver er en god måde, at finde noget, som virker. En anmeldelse er lidt ligesom et eksperiment, for den angiver meget godt, hvordan produktet virker, og hvorfor det er godt/dårligt.

Står du netop og mangler billig kreatin pulver eller andre former for billige kosttilskud, så kig forbi billigstprotein.dk. De er ikke forhandlere men henviser til hvad der er billigst, og hvordan man finder det, som passer bedst til en selv. Yderligere finder du også blogindlæg, som du kan bruge, hvis du træner meget.