Forurening sker i høj grad i nutidens verden. Det er ikke muligt blot at give en ting skylden for hvorfor vi lever i en forurenet verden. Der er flere relevante faktorer der spiller ind, og det er mange lande der er involveret. Hvis man stod ind i midten af en af de store byer med en co2 måling, ville det højst sandsynligt ende på et højt tal. Læs mere nedenunder.  

 

Forurening er en fællesnævner

Der bliver i høj grad snakket om forurening i nutidens verden, fordi det er gældende for alle. Alle lande kan stilles til ansvar for dette forureningsproblem, man står overfor. Forurening er ikke sket på få år. Det skyldes den øgede teknologiske udvikling. Man bygger flere og flere maskiner, som udskiller disse co2 gasser og lande der prøver at effektivisere deres land på diverse måder med elektronik, vil blot ende med at smide en masse gasser ud i luften. Det gør mange mennesker urolige og bekymrede for klimaet. Der er derfor mange der har købt en co2 måling, for at kunne teste hvor sundt den luft de indånder, egentlig er. En co2 måling giver nemlig hurtigt og nemt et tal på hvor meget co2 der er i luften.

 

Men hvad er det der forurener luften?

Der er flere faktorer der spiller ind, men eksempler på nogle af de største faktorer kunne være:

  • Forbrug af Fly rejser
  • Stort forbrug af biler
  • Industri

At tage fly på ferie er faktisk en stor faktor indenfor forurening. Et fly udskiller nemlig en høj mængde co2 ud i atmosfæren, og dette er ved hver eneste flyvetur den tager. Man har derfor også begyndt at overveje om man skal lave an afgift på flyture i lufthavnene, for muligvis at kunne formindske mængden af flyveture

 

Biler og generel transport er i høj grad også en stor del af forureningen. Dette skyldes at så mange mennesker tager deres bil og køre den på arbejde eller diverse andre steder. En bil udskiller nemlig også co2. Ikke tilnærmelsesvis, så meget som et fly. Men der findes også et stort marked for biltransport.

Konsekvenser ved forurening

Der er tydelige konsekvenser ved forurening. Et især omtalt emne for tiden er klimaforandringerne. Klimaforandringerne skyldes den øgede forurening, og påvirker i sidste ende vores måde at leve på. En af de ting man fysisk vil kunne se, er vandstanden. Vandstanden vil stige ved disse klimaforandringer og nogle dyrearter vil ikke kunne overleve de nye forhold.