Der er mange husejere, der prøver at have problemer med deres afløb eller kloak. Det kan være meget irriterende, hvis man har et stoppet afløb eller lignende. Det kan lugte eller kræve professionel hjælp. En privat kloak er eget ansvar, og  det er derfor vigtigt at passe på den. Det kan man fx gøre ved at få professionel hjælp, hvis der er problemer med den. Læs mere om problemer med kloakken og kloakservice her

Hvad kan være med til at skade kloakken? 

Der er som sagt rigtig mange, der prøver at have problemer med deres kloak eller afløb. Det kan skyldes mange forskellige ting, men ens for alle er, at det er skide irriterende. En stoppet kloak kan nemlig også nemt lugte. Lugter det kan det betyde, at nogle af de indvendige kloakledninger er utætte eller lignende. Lugt fra kloakken vil typisk opstå fra afløb, køkken, toilet eller lignende, når vandlåsene fra et hus installationer suges tomme. Det er selvfølgelig aldrig sjovt, hvis ens kloak lugter.

Hvordan skåner man sin kloak?

Som nævnt i det forrige kan skader i kloakken være rigtig irriterende, da det fx kan lugte. Der er dog heldigvis nogle ting, man kan gøre, for at mindske chancen for skader i kloakken.

 

3 gode råd til at undgå skader i kloakken: 

  • Ingen fedt, madrester, kaffegrums eller lignende i husets afløb
  • Skyld jævnligt afløbet med kogende vand
  • Fjern træer med store rødder tæt på kloakken

 

Først og fremmest skal man undgå at skylle fedt, madrester, kaffegrums og lignende i husets afløb. Det skyldes at fedt og olie kan størkne og derfor stoppe afløbet til, hvilket gør at man ikke kan komme af med sit spildevand. Derudover bør man skylle sit afløb med kogende vand jævnligt, da man på den måde undgår propper af sæbe og snavs. Til sidst bør man fjerne træer med store rødder tæt på kloakken. 

 

Få professionel hjælp til kloakservice hvis uheldet er ude

Hvis uheldet dog skulle være ude, kan man altid få professionel hjælp til kloakservice. Nogle gange kan problemet være så småt, at man som privat selv kan fikse det. Men er det for stort, bør man få professionel hjælp til kloakservice. Kloakken er nemlig dit eget ansvar som privat, og det kan hurtigt blive dyrt, hvis det ikke behandles ordentligt. Derfor er det igen klart at anbefale, at få hjælp til kloakservice. På sigt kan det være en god investering, da man undgår store skader i kloakken på den måde.

Professionel kloakservice er den sikre løsning