Der bliver benyttet rigtig mange hydraulikslanger verden over. Det er en maskine og opfindelse, der blev opfundet i 1940’erne. Slangerne bliver brugt til forskellige formål og anvendes i flere forskellige brancher og industrier. Læs med her og lær meget mere om hvad hydraulikslanger er, og hvad de bliver brugt til.

Hvad er hydraulikslanger?

Der bruges som sagt hydraulikslanger i hele verden, og teknologien blev opfundet tilbage 1940’erne. Slangerne benyttes i rigtig mange forskellige industrier til mange forskellige formål. En hydraulikslange er en slange, der er designet til at transportere hydraulikvæske til eller imellem hydrauliske komponenter, værktøjer og meget mere. Slangen er normalt meget fleksibel, forstærket og typisk konstrueret med flere lag af forstærkning, da hydrauliske systemer ofte bruges ved meget højt tryk.

Hvilke forskellige hydraulikslanger findes der?

 

Der findes rigtig mange forskellige hydraulikslanger. De kan alle klare forskellige opgaver og kan modstå forskellige temperaturer. Man skal altså huske at tænke over, hvilken slange man vælger, når der skal udføres en opgave.

Eksempler på flere forskellige hydraulikslanger:

  • Pilot
  • Rockmaster
  • Eternity
  • Equator
  • Superflex

Pilot er en driftsikker slange med lavt tryk. Den består af oliebestandigt syntetisk gummi indvendigt med indlagt 1-lags stålfletning. Denne slange klarer temperaturer fra -40 grader til 121 grader. 

 

Rockmaster slangen fås i mange forskellige størrelser og til mange forskellige tryk. Det er en meget robust og slidstærk slange, som især er anvendt til anlægsmaskiner og andre installationer, som involverer mekanisk slidtage. Den består af slidstærk syntetisk gummi udvendigt med 1-lags stålfletning samt oliebestandig og syntetisk gummi indvendig. Denne slange har en god vejrbestandighed, meget lav udvikling af giftige gasser ved brand og besidder antistatiske egenskaber. Slangen klarer temperaturer fra -40 grader til 100 grader. 

 

Eternit slangen er en meget fleksibel og kompakt 2-lags slange. Indvendigt består den af oliebestandigt syntetisk gummi, hvor den udvendigt består slidstærkt gummi og en 2-lags stålretning . Denne slange kan klare temperaturer fra -40 grader til 121 grader. 

 

Equator er en slange, der bruges til både høje og lave temperaturer. Dette skyldes, at den kan klare temperaturer helt fra -55 grader til 130 grader. Det er markedets bedste slange til at modstå Ozon, UV og og salt. Dette er grunden til, at denne slange ofte er at finde på skibe og kajanlæg. Equator slangen består indvendigt af oliebestandigt syntetisk gummi og udvendigt af 2-lags stålfletning og blåt specialgummi. 

 

Alle disse slanger indeholder selvfølgelig alle de nødvendige godkendelser og følger alle lovgivninger.

Hydraulikslanger kan holde til lave temperaturer