Det er altid træls at være den i gruppen der skal begrænse sig og holde sig fra vin og drikkevarerne, da de har fået den forpligtende køre tjans. Denne tjans resulterer i at man ikke for muligheden for at nyde vin og andre drikkevarer, sammen med sine venner. Denne konsekvens resulterer i flere køreulykker. Læs mere om dette og alkoholfri vin nedenunder.

Køre tjansen afholder fra hyggen

I Danmark er alkoholen og drikkevarerne en del af hyggen. Venner mødes over et dejligt glas vin og nyder den i hinanden selvskab. Det er en tradition at splitte en god vin ved middagsbordet og servere den, når der er gæster i huset. Det er dog begrænsende for den person i rummet der har fået kører tjansen den dag eller aften. Personen som skal frasige sig vin ved maden grundet at de skal kører, udelukker dem delvist fra hyggen. Alkoholtraditionen i Danmark har skabt en nødvendighed for drikkevarer med alkohol i, og uden dem føler man ikke aftenen er fuldført. Men dette kan have store konsekvenser.

 

 

Konsekvensen fører til flere spritkører

Det sker nemlig for tit, at presset om at være den eneste der ikke kan nyde vin eller lignende ved bordet eller sammen med vennerne, er så upopulært at mange vælger at tilsidesætte sikkerhedsbehovet og drikker flere glas vin, for efterfølgende at sætte sig bag rattet og kører bilen hjem. Dette skaber hvert år en masse ulykker, da alkoholen stærkt påvirker vores sanser og vores reaktionsevne. Vi reagerer langsommere og ser ikke så tydeligt som vi skal for at kunne kører bil. Men frygten for ikke at være med ved vennerne er større end frygten for at skade sig selv, eller værste tilfælde skade andre. Der er en tydelig sammenhæng mellem at den øgede indtagelse af alkohol blandt både voksne og unge, har fået mængden af spritkørsel til at stige. Dette har ført til øget mængder af politi til at kører rundt i gaderne om natten.

Alkoholfri drikkevarer bliver populærere

Der findes dog en løsning til dette problem. Der er mange producenter der har hoppet på ideen om alkoholfri vin og diverse andre normalt alkoholiserede drikkevarer. alkoholfri vin giver muligheden for at man kan nyde vin til middagen, sammen med sine venner, uden at man mister de instinkter det kræver for at kunne kører bil. Derfor er alkoholfri vin blevet utrolig populært på det seneste, og alkoholfri vin vil helt klart vokse sig mere populært i fremtiden

Fordele ved alkoholfri vin: 

  • Ingen svækkede sanser
  • En del af fællesskabet
  • Mulighed for at nyde den gode smag
alkoholfri vin gør dig til en del af hyggen